Házirend

A HÁZIREND a szálláson tartózkodó valamennyi vendégre vonatkozik!

A szálláshely lefoglalásával magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat.

A házirend be nem tartása a foglalás lemondását és az egész összeg megfizettetését vonja magával, tekintet nélkül a szállás korábbi elhagyására.

1., Érkezéskor minden 14 éven felüli vendég köteles a tulajdonosnak átadni a törvényi kötelezettségen alapuló adatfelvétel miatt a személyes dokumentumait (személyi igazolvány, lakcímkártya), és a helyszínen fizetendő fennmaradó összeget. Vendégeink a szobákat csak a teljes részvételi díj kifizetése után foglalhatják el. Abban az esetben, ha úgy döntenek, hogy az itt tartózkodást előbb szakítják meg, nem áll módunkban a pénzt visszafizetni. Ha a járványügyi szabályok megkövetelik, a vendégek kötelesek megmutatni a védettségi igazolványukat vagy az erre kifejlesztett mobilapplikációban az oltásról szóló igazolást.

2., A Vendégházba háziállat csak előzetes egyeztetés esetén hozható! A vendégek tudomásul veszik, hogy a vendégház nincsen körülkerítve, illetve az erdőben található, így előfordulhat, hogy vadállatok is bejönnek a kertbe. A háziállatok biztonságát így nem tudjuk szavatolni!

3., A vendégek a tisztaságot kötelesek megőrizni.

4., Kérjük a szálláshely épületét, eszközeit rendeltetésszerűen használni, a tűz- és balesetvédelmi szabályokat betartani.

5., A szálláshelyen este 22.00 órától, reggel 8.00-ig hangoskodni a szomszédok nyugalmát megzavarni szigorúan tilos.

6., A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

7., A szálláshely területére behozott személyes értéktárgyakért (pl. ékszer) felelősséget nem vállalunk. A vendég köteles vigyázni a személyes holmijára és értékeire, amennyiben a szálláshelyen hagyja őket, vállalja a felelősséget az esetleges eltűnésükért. Ez a felelősség a tulajdonost nem terheli. Amennyiben elhagyja a szállást, kötelező bezárni az ajtót és az ablakokat.

8., Nem megengedett kivinni a beltéri bútorokat, berendezési tárgyakat, kivéve a konyhában található székeket és a babzsákfoteleket.

9., Dohányozni csak kültéren szabad!

10., A szálláshelyen, 18 éven aluli vendégek szeszes italt nem fogyaszthatnak, nem dohányozhatnak!

11., A talált tárgyakat kérjük leadni a szálláshely vezetőjének.

12., Balesetről, vagy egyéb rendkívüli eseményről a szállás vezetőjét azonnal tájékoztatni kell.

13., A vendégházban (beleértve a hozzá tartozó kertet is) bármilyen okból előforduló balesetért minden vendég saját maga vállalja a felelősséget, a vendégházat minden vendég saját felelősségére használja.

14., A távozás napján kötelesek a szálláshelyet elhagyni 10:00-ig azért, hogy ki tudjunk takarítani és megfelelően előkészíteni a házat az Önök után érkező vendégeknek. A szállást, amelyet lefoglaltak, olyan állapotban kell elhagyniuk, amilyenben az érkezésükkor volt – rendben és sértetlenül.

15., Havas és jeges időben a vendégház külterületi részei csúszóssá válnak, ezért csak saját felelősségre vehetőek igénybe.

16., Amennyiben a foglaláshoz tartozó távozási időpont előtt hagyja el a vendég a szállást, ebben az esetben is a teljes lefoglalt időtartamra vonatkozó díjat kell megfizetnie. Továbbá, ha a foglaláshoz tartozó legkorábbi érkezési időpont után érkezik a vendég, ebben az esetben is a teljes foglaláshoz tartozó szállásdíjat kell megfizetni.

17., A szállásról kizárható az a személy, aki:

  • bűncselekményt vagy szándékos rongálást követ el;
  • saját vagy más testi épségét veszélyezteti;
  • 22:00 és 8:00 óra között a pihenni vágyó szomszédok nyugalmat zavarja.

A tulajdonos jogában áll lemondani a szállást, ha a vendég nem tartja be a házirendet, és ha megbontja a békét.

Havazás, és jeges időjárás esetén nem tudjuk a teljes ott-tartózkodásuk idején biztosítani a csúszásmentesítést, mert a vendégház önálló jellege miatt nem tartózkodunk ott. Ebből kifolyólag a csúszásmentesítést, ha arra a vendég részéről igény van, a vendégnek saját magának kell megoldania, amihez az eszközök a vendégházban rendelkezésre állnak.

A vendégház bejáratai kamerával megfigyelt területek. Az elektronikus megfigyelőrendszerek üzemeltetésének célja a vagyonvédelem, a vagyon elleni jogsértések megelőzése és felderítése, továbbá annak ellenőrzése, hogy valóban az arra jogosult vendégek veszik igénybe a vendégház szolgáltatásait.

A házirend által nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó jogszabályai az irányadók.

Minden reklamációt akkor veszünk figyelembe, ha azok a tartózkodás ideje alatt vannak jelentve.

Kérjük, hogy javaslataival, kéréseivel forduljon a szálláshely vezetőjéhez.

Kellemes pihenést kívánok!

A Molnárkalács Vendégház üzemeltetője: Bodóné Benedek Mónika

Szálláshely szolgáltatási tevékenység nyilvántartási száma: 155/2021.

Gyöngyössolymosi közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője Mátraszentimrei Kirendeltsége

NTAK reg. szám: MA21001969

miért válassza a

molnárkalács vendégházat

Jól felszerelt

Csendes

dézsafürdő

közel a természet

babzsák

szánkópálya és sípálya